Uvod

 

"Molim te, ne teroriziraj me" fraza je koju vrlo često izgovaramo, ne razmišljajući puno o njoj. Mi u stvari teroriziramo jedni druge: naše obitelji, vrtići, škole, fakulteti već su odavno postali poprišta psihološkog ratovanja.

 

Šefovi teroriziraju svoje zaposlenike prijetnjama o otpuštanju, a političari provode svoje vrijeme terorizirajući jedni druge, umjesto da vladaju. Naš svijet je prepun terora. Kažu da siromašni ustaju protiv bogatih. Čini se da je teror jedini oblik protesta koji preostaje siromašnima.

 

Događaji u Madridu unijeli su strah u cijelu Europu. Zašto sljedeća bomba ne bi eksplodirala u jednom od naših gradova? Što je to što nas čini drugačijima od Španjolske - nekoliko beznačajnih političkih slogana?

 

Hoće li fraza "ne teroriziraj me" postati molba Europljana pod napadima Osame bin Ladena? Kod ovakve vrste terora smo potpuno nemoćni.

 

Sony vrlo malo važnosti pridaje ovom predmetu i pokušava iskoristiti temu terora za predstavljanje svojih proizvoda. Hoćemo li uskoro tražiti zvijezdu terora? Nasilje i oružje su postali sastavni dio kompjuterskih igara, filmova i glazbe. Teror je bio dio naše civilizacije puno prije nego što je eksplodirala prva bomba Al-Qaede.

 

Možda je ovo odgovor - zabava, izlasci i opijanje do besvijesti! Ne gledaj natrag - ne razmišljaj - zabava, zabava, zabava, sve dok se mjehur ne raspukne! Isključi vijesti; pusti muziku sve dok ne ugušiš zvukove bombi koje eksplodiraju i krike onih koji ginu. Kada ljudi više ne mogu podnositi ravnodušnost i nepravdu, često se u svojoj frustraciji okreću nasilju kao posljednjoj opciji.

 

Ova knjiga govori o trojici terorista sa različitih kontinenata koji su konačno shvatili da teror nije rješenje koje su tražili i otkriva kako su pronašli odgovor na svoja goruća pitanja.

 

Download
bio_sam_terorist.pdf
Adobe Acrobat Document 696.9 KB